SERVICII DE ADMINISTRARE LINUX SERVER

Beneficiile Administrarii Server-ului Linux

Administrarea unui server Linux este o sarcina esentiala pentru a asigura functionarea stabila si securizata a infrastructurii IT. Administrarea unui server Linux implica configurarea si monitorizarea acestuia, gestionarea utilizatorilor si permisiunilor, precum si instalarea si actualizarea constanta a pachetelor software. Un administrator de server Linux are responsabilitatea de a implementa politici si reguli de securitate, cum ar fi firewall-urile si sistemul de autentificare, pentru a proteja serverul impotriva amenintarilor cibernetice. Administrarea unui server Linux implica si gestionarea backup-urilor si a planurilor de recuperare in caz de avarie sau pierdere de date, asigurand astfel continuitatea afacerii. De asemenea, prin monitorizarea performantei serverului si optimizarea resurselor, administratorul de server Linux asigura eficienta si disponibilitatea serviciilor oferite. Prin urmare, o administrare adecvata a unui server Linux este cruciala pentru a asigura un mediu IT sigur, stabil si performant.

In concluzie, administrarea unui server Linux este un proces complex si necesar in cadrul unei infrastructuri IT. Un administrator de server Linux are responsabilitatea de a configura si de a monitoriza serverul pentru a asigura functionarea optima. Aceasta include gestionarea utilizatorilor si a permisiunilor, instalarea si actualizarea pachetelor software, precum si implementarea masurilor de securitate adecvate. Administrarea unui server Linux implica, de asemenea, gestionarea backup-urilor si a planurilor de recuperare in caz de avarie sau pierdere de date. Prin monitorizarea performantei serverului si optimizarea resurselor, administratorul de server Linux asigura eficienta si disponibilitatea serviciilor oferite. Administrarea adecvata a unui server Linux este esentiala pentru a asigura securitatea, stabilitatea si performanta infrastructurii IT a unei organizatii.

Instalarea si configurarea server-ului

Instalarea si configurarea server-ului de e-mail

Instalarea distributiilor LINUX (CentOS, FEDORA, DEBIAN, SLACKWARE sau orice alta distributie LINUX)

Instalarea si configurarea server-ului WEB (APACHE) cu PHP si MySQL

Instalarea si configurarea server-ului de e-mail (Postfix, QMail, etc.)

Instalarea si configurarea server-ului de fisiere, FTP (proftpd) - pentru acces anonim / public sau pentru fiecare utilizator (nume de utilizator si parola)

Instalarea si configurarea server-ului de DNS

Instalarea si configurarea Firewall-ului (firewalld, IPTables), antivirus (SpamAssassin + Clam AntiVirus)

Instalarea si configurarea router-ului (in cazul unei companii cu un singur abonament la internet pentru intreaga retea de utilizatori)

Instalarea server-ului LINUX si configurarea server-ului SSH (administrare server de la distanta), server-ului VPN si server-ului Linux VLAN

Instalarea si configurarea server-ului SAMBA (compatibilitate cu sitemele de fisiere LINUX - WINDOWS)