SERVICII DE ADMINISTRARE LINUX

Beneficiile Administrarii Server-ului Linux

Administrarea sistemelor Linux este realizata de o echipa pasionata de fenomenul OpenSource si care are multiple certificari in domeniu. Serverele sunt monitorizate in mod proactiv pentru disponibilitatea resurselor (de exemplu: Spatiu pe Disc, Memorie RAM Disponibila, Utilizarea Procesorului - CPU) si servicii care ruleaza pe servere (de exemplu: Baze de Date - MySQL Databases, Servere Web sau Servere de Aplicatii). Sunt setate niveluri de alerta care genereaza automat tickete care ulterior sunt preluate de echipa tehnica, asigurand astfel controlul asupra SLA-ului aprobat.

Pe langa monitorizarea continua, pentru fiecare server este elaborat un plan de intretinere periodica de catre echipa tehnica, astfel incat sa afecteze cat mai putin performanta de operare a server-ului.

Instalarea si configurarea server-ului

Instalarea si configurarea server-ului de e-mail

Instalarea distributiilor LINUX (CentOS, FEDORA, DEBIAN, SLACKWARE sau orice alta distributie LINUX)

Instalarea si configurarea server-ului WEB (APACHE) cu PHP si MySQL

Instalarea si configurarea server-ului de e-mail (Postfix, QMail, etc.)

Instalarea si configurarea server-ului de fisiere, FTP (proftpd) - pentru acces anonim / public sau pentru fiecare utilizator (nume de utilizator si parola)

Instalarea si configurarea server-ului de DNS

Instalarea si configurarea Firewall-ului (firewalld, IPTables), antivirus (SpamAssassin + Clam AntiVirus)

Instalarea si configurarea router-ului (in cazul unei companii cu un singur abonament la internet pentru intreaga retea de utilizatori)

Instalarea server-ului LINUX si configurarea server-ului SSH (administrare server de la distanta), server-ului VPN si server-ului Linux VLAN

Instalarea si configurarea server-ului SAMBA (compatibilitate cu sitemele de fisiere LINUX - WINDOWS)