SERVICII DE ADMINISTRARE WINDOWS SERVER

Beneficiile Administrarii Windows Server-ului

Administrarea unui server Windows reprezinta un proces complex si esential in gestionarea unei infrastructuri IT eficiente. Administrarea unui server Windows implica configurarea si monitorizarea acestuia, precum si gestionarea utilizatorilor, a permisiunilor si a resurselor. Un administrator de server Windows are responsabilitatea de a implementa si mentine sistemul de operare Windows Server, asigurandu-se ca acesta functioneaza corect si in conformitate cu cerintele organizatiei. Aceasta include instalarea si configurarea serviciilor de retea, gestionarea actualizarilor si a patch-urilor de securitate, precum si monitorizarea activitatii serverului si a performantelor acestuia. Administrarea unui server Windows implica, de asemenea, implementarea politicilor de securitate, cum ar fi firewall-urile si autentificarea, pentru a proteja serverul impotriva amenintarilor cibernetice. Prin gestionarea backup-urilor si a planurilor de recuperare in caz de avarie sau pierdere de date, un administrator de server Windows asigura continuitatea afacerii si minimizarea timpului de inactivitate. Astfel, administrarea eficienta a unui server Windows este esentiala pentru asigurarea securitatii, stabilitatii si performantei infrastructurii IT a unei organizatii.

In concluzie, administrarea unui server Windows reprezinta o activitate complexa si necesara in cadrul unei infrastructuri IT. Un administrator de server Windows are responsabilitatea de a configura, monitoriza si mentine serverul pentru a asigura functionarea optima. Aceasta include gestionarea utilizatorilor, a permisiunilor si a resurselor, instalarea si configurarea serviciilor de retea si gestionarea actualizarilor si a patch-urilor de securitate. Prin implementarea politicilor de securitate adecvate si a planurilor de backup si recuperare, un administrator de server Windows protejeaza infrastructura IT impotriva amenintarilor cibernetice si asigura continuitatea afacerii. Administrarea eficienta a unui server Windows contribuie la stabilitatea, securitatea si performanta sistemelor si serviciilor organizatiei, asigurand astfel succesul si functionarea fara probleme a activitatilor de afaceri.

Instalare si configurare

Integrarea server-ului in arhitecturile existente si distributia rolurilor

Migratii de servicii de la versiunile Windows Server 2000/2003 la Windows Server 2016 si Windows Server 2019

Implementarea / configurarea si administrarea serverelor de fisiere (fileserver) pe baza unei liste de acces

Implementarea / configurarea si administrarea serviciilor de replicare ale serverelor de fisiere (fileservere)

Implementarea / configurarea si administrarea serviciului DNS

Implementarea / configurarea si administrarea serviciului DHCP

Implementarea / configurarea si administrarea serviciului VPN

Implementarea / configurarea si administrarea serviciilor de baze de date (MSSQL / MySQL)

Implementarea / configurarea si administrarea serviciului Firewall

Implementarea / configurarea si administrarea Serviciilor Terminal sau Serviciilor Desktop la distanta (Remote Desktop Connection)

Implementarea / configurarea si administrarea serviciului de gestionare a bazei de utilizatori - Active Directory

Implementarea / configurarea si administrarea serverelor de aplicatii specifice

Optimizarea functionarii server-ului

Managementul functiilor pe care le indeplineste

Monitorizarea si implementarea unui plan de intretinere periodica